VW ID.Buzz krijgt geen camperversie

Alain De Jong

Voorlopig staat er geen elektrische VW California op de planning. Jammer…

Het iconische busje van Volkswagen heeft al enkele jaren een elektrische variant, de ID.Buzz die een mooi toekomstgericht en duurzaam hoofdstuk aan de rijke geschiedenis van dit model toevoegt. Natuurlijk keken veel liefhebbers al uit naar de camperversie die in het verleden onmiskenbaar tot de charme van dit model heeft bijgedragen.

Maar voor hen is er niet echt positief nieuws te melden. Lars Krause, hoofd van de verkoop en marketing van Volkswagen, verklaarde dat ‘er tot nader order geen ID.Buzz California op de planning staat, omdat de vraag naar elektrische campers momenteel nog te klein is. Uit een analyse blijkt dat de markt er gewoon nog niet klaar voor is’.

Plug-inhybride camper

Dat is een heel duidelijk statement ingegeven door een economische realiteit. De ontwikkeling van een nieuwe variant binnen een bestaande modellenreeks vergt namelijk een grote investering die natuurlijk zo snel mogelijk moet worden terugverdiend.  En dat kan alleen als er voldoende geproduceerd en verkocht raakt. Maar dat is dus volgens de VW-topman niet meteen het geval voor een elektrische camper op basis van de ID.Buzz.

Als ‘groen alternatief’ biedt Volkswagen binnenkort wel een plug-inhybride California aan op basis van de T7 Multivan. Dat kan een stap zijn in de richting van een volledig elektrische versie van de geliefde camper.  Afwachten maar. Noteer dat verschillende andere merken al wel een 100 % elektrische camper aanbieden op basis van hun bestelwagens met accu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content