Volkswagen heeft nieuwe Transporter

Alain De Jong

Volkswagen is klaar voor de lancering van de zevende generatie van zijn populaire bestelwagen.

Na de voorstelling van de Caravelle als het busje voor personenvervoer, komt Volkswagen nu met de bestelwagenvariant, de Transporter. Ook deze nieuwe T7 is gebaseerd op een model van industriële partner Ford, namelijk de Transit Custom. Wel werd de T7 Transporter overgoten met een Volkswagen-sausje dat meer omvat dat enkel het logo. De bestelwagen krijgt een eigen snuit met de typische lichtblokken. Het interieur in de huisstijl komt er door de montage van een specifiek stuurwiel en de infotainmentmodule op het digitale dashboard.

Ruimer en elektrisch

In vergelijking met zijn voorganger (T6.1) groeide de nieuwe bestelwagen in alle richtingen. Zo is de T7 nu 5,05 meter lang (+14,6 cm), werd de laadvloer 2,6 meter breed (+ 6,1 cm) en bedraagt de breedte tussen de wielkasten 1,39 meter (+14,8 cm). Daardoor kan je grotere lasten op zogenaamde Europaletten makkelijker vervoeren in de laadruimte van 5,8 m³. Als dat niet volstaat, biedt Volkswagen een versie met een langere wielbasis en een hoger dak waarmee het laadvolume groeit tot 9 m³.

Voor de aandrijving is er nog een ruime keuze tussen diesels (20TDI met 110, 150 of 170 pk), de plug-inhybride eHybrid met een systeemvermogen van 232 pk (telkens verkrijgbaar zijn met de 4Motion-vierwielaandrijving en de achttrapsautomaat) of een volledig elektrische variant. Die laatste komt er in versies met 136, 218 of 286 pk, altijd gekoppeld aan een accupakket van 64 kWh. Op de Belgische prijzen is het nog even wachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content