Update van het BMW-gamma

BMW lanceert een bijkomende elektrische versie van deze luxe lifestylebreak.
Gert Verhoeven

BMW stelt updates voor in zijn gamma. Er komen nieuwe aandrijvingen voor de compacte 1-Serie, de 5-Serie wordt figuurlijk breder en het interieur krijgt een andere afwerking in de 2-Reeksen.

Vlak na de lancering van de vernieuwde 1-Serie wordt de portfolio van dit model naar beneden uitgebreid. Het basismodel is nu de 116i aangedreven door de 1.5 driecilinder turbomotor en goed voor 122 pk. Boven in het gamma komt de vierwielaangedreven 123 xDrive er bij. Die maakt gebruik van een viercilinder turbomotor en een elektromotor gevoed door een hybride 48V systeem. Het systeemvermogen bedraagt 218 pk en deze sportieveling spurt in 6,3 seconden van 0 tot 100 km/u.

Een andere aanpassing zit bij de 5-Reeks met de komst van de 520i Touring aangedreven door een mild hybride (48V) tweeliter benzinemotor met een systeemvermogen van 208 pk. Er komt verder ook een 550exDrive Touring. Dit is een plug-inhybride die zuiver elektrisch tot 90 km ver geraakt. De drieliter V6 benzinemotor en de elektromotor zorgen voor een potentieel van 489 pk en 450 Nm. Er komt verder een derde, zuiver elektrische versie van de i5, de xDrive40 Touring. Met een batterij van 81,2 kWh raakt de wagen tot 520 km ver met één batterijlading. De twee motoren leveren een piekvermogen van 394 pk en 590 Nm.

Verschillende plug-inhybride modellen (5-Reeks en X5) krijgen een sterkere boordlader met een driefasig laadvermogen van 11 kW. Dat betekent dat de wagens veel sneller laden. Al deze updates zijn meteen beschikbaar. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content