Toch autosalon in Brussel in januari 2025

Alain De Jong

Na een moeilijke periode herrijst de Brussels Motor Show uit zijn as, terwijl de concurrent Brussels Auto Show wellicht andere oorden opzoekt.

Febiac, de Belgische autosectorfederatie, kondigde aan dat de Brussels Motor Show – in de volksmond het autosalon – terugkeert naar zijn gebruikelijke datum eind januari. Editie 101 van dit grootse autofeest was oorspronkelijk gepland van 14 tot 23 februari 2025. Maar door het verplaatsen van een ander event in januari in Brussels Expo, kwam de traditionele salonperiode terug vrij. De Brussels Motor Show 2025 gaat dus op vrijdag 10 januari 2025 van start met de traditionele persdag, gevolgd door een openingsavond en is van zaterdag 11 tot en met zondag 19 januari open voor het grote publiek.

Andreas Cremer, CEO van Febiac, duidt deze plotse koerswijziging: ‘De voorbereidingen voor 2025 waren al in volle gang toen Brussels Expo ons de mogelijkheid bood om terug te keren naar de gebruikelijke salonperiode in januari. We hebben de automerken gecontacteerd die deel uitmaken van onze raad van bestuur en hen laten kiezen: februari behouden ofwel terug naar januari. De overgrote meerderheid was voorstander van januari.’

Twee autoshows?

Deze wijziging van datum loste meteen logistieke problemen op voor de organisatoren. In februari kon Febiac slechts vier paleizen huren in Brussels Expo door het samenvallen met andere evenementen. Maar in januari is er meer ruimte beschikbaar, zodat alle exposanten die dat willen, kunnen deelnemen aan de Brussels Motor Show 2025.

De Brussels Motor Show van Febiac neemt blijkbaar het oorspronkelijke slot in van de Brussels Auto Show. Het lijkt erop dat 402 Automotive, de Nederlandse organisator van dit event, na één editie afhaakt. De geruchten doen de ronde dat er elders een gelijkaardig evenement komt, maar dan op een ander tijdstip om de concurrentie met het autosalon van Febiac te vermijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content