Tata Punch is prijzenkraker

Alain De Jong

Niet alleen Chinese maar ook Indische automerken pakken uit met zeer betaalbare elektrische wagens.

De elektrificatie kent meer en meer nieuwe spelers. Na de Chinese automerken duiken nu ook de Indische concurrenten op. Tata is al lang een grote speler in de branche en heeft onder meer ook Jaguar Land Rover in zijn portefeuille. In het thuisland blijft het aanbod uiteraard bescheiden gezien de lokale, lagere levensstandaard. Daarom maakt Tata er een erezaak van om betaalbare wagens op de markt te brengen, zelfs met een elektrische aandrijving aangezien ook India de elektrische transitie heeft ingezet.

Zopas werd de Tata Punch.ev gelanceerd. Dat is een 3,83 meter lange elektrische crossover die omgerekend goed 12.000 euro kost. Standaard is dit voertuig voorzien van een 25 kWh accu, die een actieradius van 315 kilometer volgens de Indiase MIDC-cyclus garandeert. De Long Range-versie met een 35 kWh accu haalt een rijbereik tot 420 kilometer maar kost dan ook ruim 2.000 euro meer.

De Punch.ev valt op door zijn glooiend en modern design en met de aanwezigheid van led-verlichting. Aan boord is een digitaal dashboard en een infotainmentsysteem met een aanraakscherm voorzien. Alles ziet er zeer keurig uit.

Ruim gamma

Naast de elektrische Punch.ev is dit model ook nog verkrijgbaar met verbrandingsmotoren. Dezelfde aanpak geldt voor verschillende andere modellen uit het Tata-gamma, zoals de Tiago, Tigor en Nexon die telkens met zowel een elektrische als klassieke aandrijvingen leverbaar zijn en naar onze normen zeer betaalbaar blijven met een prijskaartje tussen 9.500 en 14.000 euro.

Een buitenkans om eindelijk over te schakelen op elektrisch rijden zou je denken. Misschien wel, alleen koestert Tata nog geen onmiddellijke plannen om dit gamma EV’s op de Europese markt uit te brengen.   

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content