Takelen kan ook elektrisch

Alain De Jong

Het Antwerpse takelbedrijf Depannage 2000 neemt een 100 % elektrische Mercedes eActros 300 in dienst om emissievrij te kunnen depanneren in en rond de havenstad.

Ook de transportsector zet de elektrificatie in. Zeker over korte afstanden kunnen vrachtwagens merkelijk schoner functioneren met een elektrische aandrijving. Tot die conclusie kwam ook het Antwerpse takelbedrijf Depannage 2000. Eerder koos dit bedrijf al voor voertuigen op aardgas en nu wordt de vloot uitgebreid met de eerste volledig elektrische takelwagen. Zo gaan bergingswerken schoner en stiller verlopen. De keuze viel op een Mercedes eActros 300 met drie accupakketten. Die verzekeren een totale capaciteit van 336 kWh wat volstaat om een shift op de baan zorgeloos te volbrengen.

De Antwerpse schepen van mobiliteit Koen Kennis huldigde dit initiatief om meer duurzame mobiliteit in een stedelijke omgeving te introduceren: ‘In 2016 was ik er bij toen Depannage 2000 de eerste truck op CNG in ontvangst nam en vorig jaar zag ik hoe dit bedrijf een eerste eActros in gebruik nam. Nu mag ik het bedrijf feliciteren met de allereerste elektrische takelwagen. Ik kan alleen maar mijn waardering uitspreken voor bedrijven die investeren in innovatie. Die zijn in Antwerpen aan het juiste adres.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content