Skoda toont eerste glimp van Elroq

Skoda lanceert nog dit jaar een volledig elektrisch model, onder de Enyaq.
Gert Verhoeven

Skoda plant met de Elroq een betaalbare EV, verpakt in het koetswerk van een compacte SUV.  

Skoda positioneert de Elroq als een elektrisch alternatief voor de Karoq. De benaming kan je daarom als een knipoog naar de Karoq zien (EL hint naar de elektrische aandrijving). De nieuwe elektrische Skoda wordt wel groter dan de Karoq. Dat komt omdat hij het VW ID.-platform deelt met de andere elektrische Skoda, de Enyaq.

Skoda laat vandaag een gecamoufleerde versie zien maar dit model lijkt nagenoeg productierijp. Vooraan valt de gesloten neus op met de smalle, horizontale koplampenunits. Dezelfde vormtaal zien we ook achteraan, al zijn de ultieme details nog niet helemaal bekend. Skoda’s nieuwste model komt in de herfst van dit jaar op de markt en dan worden alle specificaties en de prijzen bekend.

Skoda stelt drie versies in het vooruitzicht met verschillende batterijcapaciteiten. Zo zou er een model komen met 55 kWh, 63 kWh en de topversie krijgt de grootste batterij met 77 kWh. Wat dat betreft zijn er flink wat analogieën met wat VW in de ID.4 stopt. De krachtigste versie komt er zowel met achterwielaandrijving (idem voor de twee overige modellen) als met vierwielaandrijving. Dan komt er een tweede elektromotor op de vooras.

Wij veronderstellen dat de basisversie rond de 35.000 euro gaat kosten. De prijs zal ook en vooral afhangen van het voortbestaan (of het afvoeren) van de overheidspremie van 5.000 euro.  

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content