Skoda Elroq kiest voor duurzame materialen

Skoda kiest voor ecologisch verantwoorde en gerecycleerde materialen om het interieur van de Elroq af te werken.
Gert Verhoeven

Skoda stelt straks de Elroq voor en gunt iedereen al een blik op het interieur van deze nieuwe elektrische SUV.

De Elroq moet voor Skoda een elektrisch volumemodel worden want de grote en vier jaar oude Enyaq past niet in ieders budget. De Elroq moet ook een alternatief vormen voor zeg maar een ID.4. Die laatste is er nu al vanaf 40.000 euro. Wellicht kan de Skoda net iets goedkoper worden. Al blijft het afwachten want de officiële voorstelling en de bekendmaking van de prijs komt pas in de herfst van dit jaar. 

Maar nu geeft Skoda ons al een beeld van het interieur. De Tsjechische constructeur zegt dat dit volgens de zogenaamde Modern Solid-filosofie is gebouwd met gebruik van Recytitan en Technofil. Dit zijn beide duurzame materialen. Recytitan is bijvoorbeeld voor 78 % gemaakt uit gerecycleerde petflessen en dito kledij. Het materiaal ziet eruit als een donkergrijsblauw textiel op de stoelen en deurpanelen. Het wordt gecombineerd met donker kunstleder en geel reflecterende stiknaden.

Wie kiest voor het Design Selection Lodge-interieur krijgt Technofil als materiaal. Dat wordt vervaardigd van geregenereerd nylon uit oude visnetten of stofresten. Dit ECONY-nylon kan 100 % worden herbruikt zonder dat het inboet aan zijn oorspronkelijke kwaliteiten. Daarnaast weten we ook al dat de elektrische Skoda over een volledig digitaal dashboard zal beschikken, in combinatie met een ruim bemeten, horizontaal aanraakscherm centraal bovenaan het dashboard. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content