Renault toont glimp van nieuwe 4 E-Tech Electric

Alain De Jong

Het Franse merk breidt zijn elektrische gamma verder uit met een nieuwe remake van een klassieker. Hier is de Renault 4 E-Tech Electric die weldra wordt gelanceerd.

De elektrificatie van een gamma kan ook een leuke wending nemen. Kijk maar naar Renault dat al een mooie herinterpretatie van de Vijf met een elektrische aandrijving lanceerde en nu ook een remake van de eveneens iconische Vier in de pijplijn heeft zitten.

De onthulling van deze crossover gebeurt half oktober op het autosalon van Parijs. Maar nu al stuurde Renault enkele plaatjes van de nieuwe 4 E-Tech Electric de wereld rond, die net als de elektrische Vijf wel eens tot een publiekslieveling zou kunnen uitgroeien met een aantrekkelijk design waarop tal van frivole details prijken, zoals op de beelden te zien is. Hierbij merkten we de kleine spoiler achteraan de zwevende daklijn, de geprofileerde deurpanelen en een soepel schuifdak op.

Net zo handig als de voorganger

De Renault 4 E-Tech Electric rust op het AmpR Small-platform waarop ook de nieuwe Renault 5 staat, maar kreeg een iets langere wielbasis waardoor de koetswerklengte toeneemt tot 4,14 meter. Normaal zal de cross-over ook gebruikmaken van de aandrijving van de R5 met elektromotoren met een vermogen tussen 95 tot 150 pk die de voorwielen aandrijven en batterijen met een capaciteit tussen 40 tot 63 kWh, waarmee het rijbereik kan oplopen tot meer dan 350 kilometer.

Meer specificaties en wellicht ook een prijsindicatie komen er op 14 oktober 2024 bij de onthulling van de Renault 4 E-Tech Electric. Maar noteer alvast dat de basisversie van de elektrische Vijf voor 25.000 euro zal worden verkocht en dat de Vier waarschijnlijk niet veel duurder zal uitvallen, waardoor hij een zeer interessante nieuwkomer op de markt van elektrische wagens kan worden. De commerciële lancering van de Renault 4 E-Tech Electric wordt verwacht in het voorjaar van 2025.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content