Polestar 3 krijgt goedkopere basisversie

Alain De Jong

Met enkel achterwielaandrijving krijgt de elektrische crossover een groter rijbereik en wordt hij meteen een stuk goedkoper.

Polestar breidt zijn gamma verder uit. Onlangs zijn de 3 en 4 gelanceerd en daar komen nu al nieuwe varianten op. De Polestar 3 bestond als ruime elektrische crossover aanvankelijk alleen met een Dual Motor. Dat betekent een elektromotor op elke as en een systeemvermogen van 489 pk. Dat landt op de vier wielen via een intelligente sturing met koppelvectoring. Deze versie kost 86.900 euro. Dat is vrij duur in een segment waar onder andere de BMW iX, de Audi Q8 e-Tron en de Mercedes EQE zitten.

650 km rijbereik

Het was al bij lancering van de Polestar 3 duidelijk dat er ook andere varianten zouden komen, waaronder een budgetvriendelijkere basisversie. Dat wordt de Long Range Single Motor, die gebruik maakt van één elektromotor van 299 pk. De krachtbron drijft alleen de achterwielen aan in combinatie met de accu met een capaciteit van 111 kWh. Door het lagere gewicht neemt het rijbereik met 19 kilometer toe tot een riante 650 kilometer (WLTP).

Dit ‘eenvoudigere concept’ zou – zeker in combinatie met de lagere prijs van 79.800 euro – dit model competitiever moeten maken in zijn segment. De Polestar 3 Long Range Single Motor kan nu al besteld en geleverd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content