Opnieuw autosalon in Brussel

Alain De Jong

Febiac organiseert in februari 2025 weer een klassiek autosalon op de Heizel.

Begin 2025 vinden er maar liefst twee autosalons plaats in de Heizelpaleizen in Brussel. Eerst kan je van 15 tot 19 januari terecht op de tweede editie van de Brussels Auto Show van de Nederlandse organisator 402 Automotive. Dat is een evenement van exclusieve en getunede auto’s waarbij de beleving van de bezoekers centraal staat.

Nu meldde de autofederatie Febiac dat in 2025 ook de Brussels Motor Show terug komt na een sabbatjaar in 2024. Weliswaar een maand later dan gewoonlijk – van 14 tot en met 23 februari 2025 – omdat het gebruikelijke slot al door de Brussels Auto Show was ingenomen.

‘Na het succes van onze Automotive eMotion Summit voor professionele klanten afgelopen februari, zijn we verheugd om aan te kondigen dat het echte automobielsalon zijn comeback zal maken in 2025,’ zei Freddy De Mulder, voorzitter van de Raad van Bestuur van Febiac.

Grote merken

Dit jaar werd het klassieke autosalon door Febiac afgeblazen door een gebrek aan interesse van de grote autogroepen zoals D’Ieteren (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche, …) en Astara (Hyundai, MG, Maxus, …). Die waren afgeschrikt door de hoge kosten van het salon en zochten hun heil in alternatieven zoals online- en dealerevenementen. Maar ondertussen zijn ze bijgedraaid en doen ze weer mee in 2025.

Belangrijk is dat bezoekers zich mogen verwachten aan een uitgebreid overzicht van de verschillende aandrijftypes die op de Belgische markt beschikbaar zijn, met zowel traditionele verbrandingsmotoren als hybride en volledig elektrische oplossingen. Daarmee neemt de Brussels Motor Show zijn vertrouwde rol als ‘koperssalon’, weer op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content