Opel Frontera maakt comeback

Alain De Jong

Opel haalt een oude naam van onder het stof voor een nieuw model: de elektrische opvolger van de Crossland.

Sommigen onder ons herinneren zich wellicht de Opel Frontera uit de jaren negentig. Dat was een klassieke terreinwagen gebaseerd op een model van partner Isuzu, nog voor de hype van de SUV’s en de crossovers-losbarstte. Intussen maakte de markt een stevige evolutie door en is Opel onderdeel van de Stellantis autogroep. Dat betekent dat er nu veel technologie gedeeld wordt met de zustermerken terwijl de eigenheid nog enigszins wordt behouden.

Elektrisch of benzine

Vandaar dat Opel enkele namen terug opvist. Dat gebeurde al met de Manta en nu zal ook die goede oude benaming Frontera weer op een nieuw model prijken. Dat wordt een crossover die de Crossland later dit jaar moet opvolgen. Veel details zijn er nog niet bekend, maar dit model zal zeer nauw verwant zijn met de Citroën C3 Aircross. Dat betekent dat er voor de aandrijving keuze komt uit elektrische of verbrandingsmotoren, waarbij de focus bij de lancering wellicht op het eerste, toekomstgerichte alternatief ligt.

Op verdere specificaties is het dus nog even wachten. Wat het budget betreft, mag je naar onze mening rekenen op een goede 25.000 euro voor het basismodel op benzine en een 10.000 euro meer voor de batterij-aangedreven variant. Noteer dat dit jaar ook de Grandland wordt vervangen en dat die misschien ook een bekende, oude naam krijgt.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content