Opel frist Mokka op

Alain De Jong

De kleine Duitse crossover krijgt een facelift en profiteert zelfs van een lichte prijsdaling.

De Opel Mokka is al enkele jaren op de markt. Daarom besloot het Duitse Stellantis-merk zijn compacte crossover een opfrisbeurt te gunnen. Kwestie om weer beter opgewassen te zijn tegen de sterke concurrentie in dit marktsegment. Grote technische aanpassingen kwamen er niet. Het gaat om een cosmetische opsmukbeurt en een uitbreiding van de uitrusting van dit model.

De Opel Mokka behoudt zijn vertrouwde verschijning, maar details zorgen wel voor een meer verfijnde en actuelere look. Zo werden de lichtblokken, bumper en velgen hertekend om nauwer aan te sluiten bij de nieuwste designtaal van Opel. Die was al te zien op de nieuwe Frontera en Grandland. In het interieur valt vooral het aangepaste dashboard met grotere displays voor het digitale instrumentcluster en het multimediasysteem op, terwijl ook de middenconsole een nieuwe lay-out kreeg.

Op vlak van aandrijvingen is het aanbod wat gerationaliseerd. Er blijft een keuze uit twee verbrandingsmotoren (1.2 liter met 136 pk en 1.2 liter mild hybride met 164 pk) en een 156 pk sterke EV met een accu van 54 kWh die een rijbereik van 403 kilometer garandeert.

Het goede nieuws is dat de tarieven van de opgefriste Opel Mokka nu iets lager uitvallen. De basisversie met een 1,2 liter benzinemotor kost 25.800 euro en elektrisch rijden kan vanaf 36.490 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content