Nummerplaat voortaan centraal op Alfa’s

Alain De Jong

Door de Europese regelgeving verdwijnt een typisch kenmerk van de iconische Italiaanse wagens.

Een Alfa Romeo is een wagen met een sterke identiteit niet alleen dankzij de merkgeschiedenis maar ook door typische designelementen. Daarbij speelt de prominente Scudetto-grille in de snuit een belangrijke rol. Omdat dit driehoekig rooster doorloopt tot onder aan de bumper, werd altijd links vooraan een plaats voor de nummerplaat voorzien. Maar dit typische kenmerk verdwijnt op de volgende modellen.

De Europese regelgeving verplicht kentekens centraal vooraan en achteraan op de voertuigen te plaatsen. Je zou veronderstellen dat dit nodig is om de herkenbaarheid te verbeteren (onder meer voor flitsen), maar blijkbaar verbetert dit volgens de Europa de veiligheid van voetgangers bij aanrijdingen.

Kenners zagen de bui wellicht al hangen bij de voorstelling van de nieuwe Alfa Romeo Junior. Die crossover heeft namelijk al een centrale nummerplaat waar boven een compactere Scudetto prijkt. Het is duidelijk dat de Alfa-snuiten met een asymmetrisch gemonteerde nummerplaat definitief verdwijnen en weldra tot de geschiedenis van het Italiaanse merk behoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content