Nostalgisch rijplezier met Estella Tender 

Alain De Jong

Het Duitse Estella ontwikkelde een fraaie retromod op basis van de BMW Z4.

De moderne auto’s lijken allemaal eenheidsworst. Meestal zijn het crossovers met een maatje meer of minder, maar daarmee is kous ook af. Wie op zoek gaat naar een echt verleidelijke auto moet het vaak elders zoeken. Bijvoorbeeld op de markt van retromods. Wablief? In tegenstelling tot de populaire restomods, waarbij een oud model van nieuwe technologie wordt voorzien, gaat een retromod net omgekeerd tewerk. Daar wordt een hedendaags model als basis gebruikt en herwerkt in de onnavolgbare styling van weleer.

Een mooi voorbeeld is de Tender 5.7 van het Duitse bedrijf Estella Fahrzeugtechnik. Dat nam een BMW Z4 en vormde die om tot een elegante en sierlijke roadster in de stijl van de jaren 50 en 60 van vorige eeuw. Daarvoor werd op de basis van de Beierse tweezitter een nieuw koetswerk uit koolstofvezel geplaatst. Het resultaat is verbluffend en kan de liefhebbers van nostalgisch rijplezier zeker verleiden.

Exclusiviteit

Bovendien biedt de Estella Tender 5.7 meer dan enkel een mooi voorkomen, want onderhuids schuilt een 500 pk sterke 3 liter zescilinder BMW-motor die sterke prestaties neerzet. Noteer ook dat exclusiviteit verzekerd is, want de constructeur zal slechts 15 exemplaren van de Tender 5.7 maken. Daar hangt een prijskaartje van 288.000 euro aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content