Nissan Evalia als polyvalente gezinswagen

Alain De Jong

De Japanse bestelwagen krijgt een familiale variant die verkrijgbaar is met een benzinemotor of een elektrische aandrijving.

De Nissan Townstar is een bekende bestelwagen die zijn technische basis deelt met de Renault Kangoo en de Mercedes Citan. Een zeer praktisch voertuig waarvan de Japanse constructeur zoals verwacht nu een familiale variant uitbrengt. Deze Evalia onderscheidt zich door twee schuifdeuren en zeven zitplaatsen. Handig is dat de stoelen op de tweede en derde rij niet alleen verschuifbaar zijn, maar ook verwijderd kunnen worden, waardoor een gigantische laadruimte van 3.750 liter ontstaat. De Nissan Evalia is daarmee een duiveltje-doet-al.

Elektrisch of thermisch

Voor de aandrijving heeft de koper de keuze uit een klassieke 1,3 liter turbobenzine van 130 pk of een elektrische versie met een 122 pk sterke elektromotor en een accu van 44 kWh. Die combinatie verzekert een rijbereik van 265 kilometer (WLTP), terwijl je aan maximum 80 kW kan snelladen (DC) om in 37 minuten de batterij weer tot 80 % te vullen.

De nieuwe Nissan Townstar Evalia verschijnt deze zomer in de showrooms. De 1.3 DIG-T benzineversie kost 32.600 euro, terwijl je voor de EV 42.430 euro neertelt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content