Nilu hypercar met atmosferische V12

Alain De Jong

Nilu27 brengt een nieuwe spectaculaire hypercar zonder elektrische aandrijving.

Het nieuwe automerk onthulde zijn allereerste model en dat blijkt niet van het minste. Het is een hypercar die de grenzen zelfs in dit prestigieuze marktsegment wil verleggen. Het fraaie design van de sportwagen dat zowel futuristische als nostalgische elementen bevat, komt van Sasha Selipanov. Dat is een gevestigde naam in de autosector die voor gereputeerde merken werkte als Audi, Bugatti, Koenigsegg en Lamborghini.

Opmerkelijk is dat de Nilu volledig tegen de tijdsgeest in, geen elektrische aandrijving kreeg, maar wel een goede, oude atmosferische V12-motor. Deze 6.5 liter is gekoppeld aan een manuele zevenbak en wil met een vermogen van minstens 1.000 pk de krachtigste atmosferische sportwagen ooit worden. De Nilu kreeg koolstof-keramische remmen van Brembo voor voldoende stopkracht en sportrubbers van Michelin voor de nodige grip.

Nostalgisch

In de cockpit staat alles in een klassieke opstelling met vooral analoge tellers en een schakelpook. Duidelijk is dat Nilu27 en Sasha Selipanov een nostalgisch tintje aan boord wilden creëren. De Nilu27 ziet er veelbelovend uit. Nu is het nog wachten op de prijs die zonder twijfel even exclusief zal zijn als het design. Concrete cijfers over de acceleraties en de topsnelheid worden later bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content