Nieuwe VW Transporter is een Ford

De zevende generatie VW Transporter wordt een kloon van de Ford Transit.
Gert Verhoeven

Volkswagen heeft een traditie met de Transporters, de iconische VW-busjes die al generaties lang zowel voor professionele als hobbytoepassingen worden ingezet.

Nu toont VW de eerste beelden van de zevende generatie Transporter. Die liet een beetje op zich wachten en de constructeur had met de 6.1 de carrière van zijn voorganger al verlengd. Ondertussen ontwikkelde VW de Multivan met een lagere daklijn op basis van het MQB-platform dat ook voor de Golf wordt gebruikt. En wie een elektrisch busje wil, kiest voor de ID. Buzz.

Los van dit aanbod bleef het uitkijken naar een nieuwe, echte VW-bestelwagen en die komt er nu aan in de vorm van de T7 (Transporter 7). Om kosten te besparen, leent Volkswagen die bij Ford dat de Transit ter beschikking stelt. Op zich is dat niet zo ongebruikelijk in autoland want Ford leent op zijn beurt de Caddy bij VW en krijgt ook toegang tot de elektrische ID.-architectuur. En zo zijn zowel de Explorer als de nieuwe Capri onderhuids gewoon een VW ID.-product.

De nieuwe bestelwagen neemt niet enkel het platform van Ford over maar ook de motoren. Dat betekent dat er hybride versies volgen, naast klassieke diesels. En er komt een volledig elektrisch aangedreven variant. De meest verkochte versie zal de tweeliter diesel worden die 110, 150 of 170 pk levert. De krachtige huiseigen VW-diesel met 204 pk wordt niet aangeboden in deze Transporter. Uiteraard komt er ook een Caravelle personenwagen-afgeleide waar de ganse familie in kan. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content