Nieuwe Volkswagen Tayron is ruime SUV

Alain De Jong

Volkswagen breidt zijn SUV-aanbod uit met een model dat zich tussen de Tiguan en de Touareg positioneert. Wordt dit een nieuw succesnummer?

Met een SUV kan het eigenlijk nooit misgaan op de huidige automarkt. Daarom voegt Volkswagen nog een model toe aan het gamma. De nieuwkomer krijgt de naam Tayron en positioneert zich in het hogere segment tussen de Tiguan en de Touareg. Tussen die twee gaapt inderdaad nog een stevige kloof.

Vroeger werd die leemte enigszins opgevuld door de Tiguan Allspace, eigenlijk niet meer dan een verlengde variant van dat model. Met de Tayron komt er een volwaardige opvolger met een eigen naam en identiteit. De nieuwe SUV is bijna 4,7 meter lang en heeft zo een goede 13 centimeter meer tussen de bumpers dan de vertrouwde Tiguan. Het model staat op het bekende MQB EVO-platform, dat ook al in zoveel andere VW-modellen zit, waaronder de Tiguan en de Passat.

Voor de aandrijving van de Tayron is er waarschijnlijk keuze uit een ruim palet van benzine, diesel en plug-inhybride krachtbronnen. De officiële voorstelling van de VW Tayron is begin januari 2025 gepland. De verkoopt start later op het jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content