Nieuwe Hyundai Santa Fe

Hyundai rolt de nieuwste Santa Fe uit en de SUV duikt niet onder de 60.000 euro.
Gert Verhoeven

Hyundai lanceert de nieuwe Santa Fe op onze markt. De nieuweling is meteen beschikbaar en kost minstens 60.999 euro.

De vijfde generatie van de grote SUV van Hyundai werd een jaar geleden aangekondigd en staat vandaag in de toonzaal. Hyundai kiest voor een hoekig en stoer design dat al eerder op de elektrische Ioniq 5 te zien was. Deze nieuweling gaat duidelijk een stapje verder. In die mate zelfs dat je in deze nieuwe generatie Santa Fe zelfs een knipoog naar de Land Rover Defender zou kunnen zien. 

Binnenin is alles digitaal en zowel bestuurder als passagiers genieten van hedendaagse connectiviteit. Zelfs voor updates hoeft de Santa Fe niet naar de garage want dit gebeurt ‘over the air’. Leuke features zoals remote parkeren – waarbij de bestuurder via de smart key de wagen van buiten de auto in- of uit een parking laat rijden – behoren eveneens tot de mogelijkheden. Hyundai biedt de keuze tussen 5, 6 of zelfs 7 zitplaatsen.

Onder de motorkap kan je kiezen tussen een zelfladende hybride of een plug-inhybride. De meest betaalbare versie is de klassieke zelfladende hybride. Die maakt gebruik van een 1.6 liter grote turbo benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 215 pk en de wagen is beschikbaar met voor- of vierwielaandrijving.

De plug-inhybride maakt gebruik van dezelfde 1.6 viercilinder en krijgt een krachtigere elektromotor en een grotere batterij. Deze lithium-ionbatterij kan je via het stopcontact opladen en heeft een capaciteit van 13,8 kWh. Dat is goed voor een elektrisch rijbereik van 54 km. Deze plug-inhybride wordt altijd met vierwielaandrijving geleverd en biedt een systeemvermogen van 253 pk. Ondanks dat forse vermogen mag deze stoere SUV slechts een aanhangwagen van 1.010 kg trekken. Wat dat betreft lijkt hij dus helemaal niet op de Land Rover. Voor de plug-inhybride versie betaal je 7.500 euro meer dan voor de instapversie. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content