Nieuw uit China: Livan X3pro

Alain De Jong

Het aanbod Chinese wagens op onze markt wordt uitgebreid met een compacte en betaalbare crossover: de Livan X3pro.

De Chinese tsunami blijft de Europese automarkt overspoelen. Bijna elke maand komt er een nieuw merk bij. Het laatste in het rijtje is Livan, in ons land verdeeld door OneAutomotive uit Geel. Dat bedrijf verkoopt intussen al een resem Chinese merken. Livan is hier nog onbekend maar behoort tot de Geely autogroep die onder andere Volvo, Lotus en Polestar in zijn portefeuille heeft. Dat geeft al wat meer vertrouwen.

Livan maakt nu zijn debuut met de X3pro. Dit is een compacte crossover met een koetswerklengte van een goede vier meter. Hij is nauw verwant met de Geely Vision X3 die al op de Russische markt verscheen. Het design is vrij generiek maar aantrekkelijk met een oplopende gordellijn en een strak, klassiek interieur.

Enkel benzine

In tegenstelling tot wat je in de huidige tijdsgeest verwacht, is een elektrische aandrijving niet meteen voorzien. Wel schuilt onder de motorkap een klassieke 1.5-liter viercilinder benzinemotor van Mitsubishi gekoppeld aan een CVT-automaat. Deze ‘eenvoudige technologie’ zorgt ervoor dat de Livan X3pro erg goedkoop blijft naar hedendaagse normen: 15.995 euro. Dit is een buitenkans voor wie op zoek is naar een nieuwe budgetwagen die er ook nog eens leuk uitziet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content