MG toont opvolger HS

Dit is een eerste beeld van de volgende generatie HS van MG.
Gert Verhoeven

Volgende week onthult MG de volgende generatie HS. Deze ruime SUV met een plug-inhybride aandrijving staat in de herfst van 2024 in de toonzaal.

MG zet in op betaalbare elektrische modellen maar wil ook prijsgunstige mobiliteit bieden aan de particuliere consument. Daarom voorziet MG naast EV’s ook klassieke benzinemotoren en hybride modellen die een tussenstap vormen voor wie zich nog niet aan een full electric wil wagen. Bovendien speelt de constructeur via deze aanpak op veilig. De EV-markt is namelijk erg volatiel en nog altijd gedreven door fiscale stimuli.

Omdat MG vandaag in China produceert, pakken er zich donkere wolken samen. De Europese Commissie wil producten uit de SAIC-groep (daar hoort MG bij) 37,6 % extra importheffing laten betalen. Of het zo ver komt is maar de vraag. MG houdt een slag om de arm door ook auto’s met een klassieke benzinemotor of een hybride aandrijving te bouwen. Op die modellen zijn de bijkomende invoerheffingen niet van toepassing. Op langere termijn zou MG natuurlijk ook zijn elektrische modellen op Europese bodem kunnen assembleren.

De nieuwe generatie HS wordt op 11 juli in wereldpremière voorgesteld op het Festival of Speed in het Britse Goodwood. De jongste jaren gebruiken meer en meer constructeurs dit groots event voor klassieke sportwagens als een alternatief autosalon.

We weten nu al dat de HS met een benzine- of een plug-inhybride aandrijving beschikbaar zal zijn. De stekkerversie moet een stevig (ongeveer 100 km) elektrisch rijbereik halen. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content