MG prijst elektrische Cyberster

Alain De Jong

MG verzekert een flinke dosis elektrisch rijplezier met de Cyberster die ons land voor 65.490 euro van eigenaar verandert.

De markt van elektrische wagens wint aan maturiteit met een steeds ruimer aanbod over de verschillende segmenten heen. Aan premium modellen ontbreekt het niet, terwijl er ook steeds meer kleinere en betaalbare EV’s opduiken. Maar frivolere varianten blijven dun gezaaid. Daarom is de MG Cyberster een interessante nieuwkomer voor wie emissievrij en sportief rijden graag wil combineren, met een leuk voorkomen als kers op de taart.

Verleidelijk en snel

Deze elektrische roadster met achterwielaandrijving komt er in twee versies. De MG Cyberster Trophy kost 65.490 euro en produceert 250 kW en 475 Nm, waarmee de spurt van 0 naar 100 km/u in 5 seconden lukt en de topsnelheid 195 km/u bedraagt. Het batterijpakket met een capaciteit van 77 kWh garandeert een rijbereik van 507 kilometer (WLTP). Snelladen kan aan een vermogen van maximaal 144 kW, waardoor de accu in zo’n 38 minuten weer op 80% van zijn niveau is.

Nog meer pit verzekert de MG Cyberster GT met 375 kW en 725 Nm, die de sprint in slechts 3,2 seconden klaart en piekt op 200 km/u. Met dezelfde batterij zakt de actieradius dan wel tot 443 kilometer (WLTP). Voor deze versie loopt het prijskaartje op tot 69.990 euro. Orders voor de MG Cyberster worden nu opgenomen, zodat de eerste kopers hun EV nog dit jaar zullen ontvangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content