MG gebruikt solid state batterij

Alain De Jong

Het Chinese merk wil voor een primeur zorgen met een elektrische auto met een innovatieve accu met vaste geleider.

De accutechnologie van de elektrische auto’s evolueert razendsnel en wint de volgende jaren zonder twijfel spectaculair aan efficiëntie. Een belangrijk concept op dit vlak is de solid state accu of vastestofbatterij met een vast elektrolyt. Hiermee neemt niet alleen het rijbereik aanzienlijk toe maar gaat ook de laadtijd significant verkorten.

Veel merken ontwikkelen deze technologie. Het is wachten op de eerste productieversie in een seriemodel. Die eer lijkt weggelegd voor MG, een Chinees automerk dat tot de SAIC autogroep behoort.  Yu Jingmin, vice-president voor passagiersvoertuigen bij SAIC, zei dat testritten met elektrische voertuigen met zo’n solid state accu dit jaar afgerond zijn. MG wil dan in het voorjaar van 2025 met die batterij op de markt komen’.

1.000 km

Welk model van MG die primeur krijgt, is niet gezegd en exacte specificaties zijn er evenmin. Wel kan men uitgaan dat voor eenzelfde capaciteit het rijbereik kan oplopen tot ruim 1.000 kilometer, terwijl de laadtijd gehalveerd wordt. Dat betekent dat deze technologie een van de laatste hinderpalen van elektrisch rijden kan wegnemen en misschien voor een versnelde doorbraak zorgt. Natuurlijk op voorwaarde dat de kostprijs binnen de perken blijft.      

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content