Mercedes G-Klasse in Lego

Alain De Jong

Lego voorziet knutselplezier voor jonge en oudere autoliefhebbers.

De Mercedes G-Klasse is een icoon onder de terreinwagens. Ben je gek van deze auto, maar heb je nog geen rijbewijs of niet genoeg geld voor een levensgroot exemplaar? Dan biedt het schaalmodel van Lego Technic misschien een mooie oplossing. Voor net geen 250 euro verandert deze kleine G-Klasse van eigenaar. Je moet hem dan wel zelf in elkaar steken. En dat is een hele klus, want het bouwpakket bestaat uit maar liefst 2.891 blokjes.

Nu is dat geduldig werk zeker de moeite want de Lego Mercedes G-Klasse is een echt juweeltje dat er levensecht uitziet. Dit is duidelijk meer dan banaal speelgoed voor kinderen. Naar de goede traditie van Lego Technic ging er veel aandacht naar de details en de echte werking van onderdelen. Dat is zowel de motor, de transmissie als de ophanging van het schaalmodel dat in een opvallend oranje koetswerkkleur schittert.

Voor autoliefhebbers heeft Lego nog andere fraaie voertuigen in de catalogus staan zoals een Bugatti Chiron, een Ferrari Daytona SP3 of een Land Rover Defender.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content