Knokke blijft hot voor autoliefhebbers

Mini Belux opent een pop-up in Knokke. Range Rover is er van de partij tot het weekend van de Zoute GP.
Gert Verhoeven

Knokke profileert zich als hotspot waar autoliefhebbers genieten van exotische modellen die zo het exclusieve decor mee vormgeven.

In de zomer openen traditioneel pop-up stores hun deuren om leuke, artistieke of trendy producten in de kijker te zetten. Mini Belux organiseert dit jaar zo’n pop-up store hartje Knokke waar de jongste generatie Mini’s staat.

‘In 2024 vernieuwde het historische Britse merk haar volledige gamma’, zegt Gabriel Goffoy als general manager van Mini Belux. ‘Het gaat om de Mini Cooper, de Mini Aceman en de Mini Countryman. Stuk voor stuk compacte premiumproducten die het verschil maken op vlak van rijgedrag, imago en kwaliteit’. De winkel blijft open tot 18 augustus en heet u welkom van 11.00 tot 18.00 uur, ook in het weekend, maar de deuren blijven dicht op maandag en dinsdag. Je vindt de store met de stadswagentjes op de Lippenslaan 219 en er zijn Mini-shuttles voorzien op drie opstapplaatsen in Knokke. Naast Mini heeft ook Range Rover dit jaar een pop-up in de badstad. De Range Rover Boutique blijft open tot 6 oktober.

Inmiddels is ook de toekomst van Zoute Grand Prix veiliggesteld door toedoen van investeerder Marc Coucke en de nieuwe CEO Koen Van Hout (ex Mercedes-Benz). Het evenement vindt plaats van 3 tot 6 oktober in een groot strandpaviljoen op het Albertstrand. Er worden weer een rally, een GT-tour en een veiling (Bonhams) georganiseerd. In het paviljoen zelf is een mix te zien van klassiekers en nieuwe, exclusieve modellen. Bezoekers krijgen met één ticket (85 euro) toegang tot het volledige evenement. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content