KIA verrast met EV3

Deze compacte en vooral 100 % elektrische Kia komt in de herfst op de markt.
Gert Verhoeven

Kia toont de nieuwste EV3, een compact SUV-model met een volledig elektrische aandrijving die visueel aanleunt bij de EV9, Kia’s grootste EV.  

De komst van de EV3 is in zekere zin verrassend omdat de Koreaanse constructeur met de elektrische Niro al een model heeft in deze niche. De EV3 tapt qua design echter uit een heel ander vaatje met een stoere vormgeving die ook functioneel wil zijn. Door de verticaal gemonteerde koplampen oogt de compacte SUV erg zelfverzekerd en de lange, aflopende daklijn loopt naadloos over in de achterklep die herinnert aan een hatchback.  

600 km bereik

Kia maakt gebruik van de modulaire structuur die al bij de EV6 en de EV9 is benut. Voor dit nieuwste model werd de wielbasis verkort tot 2,68 meter. Dat volstaat voor een ruim interieur en een riant bemeten koffer van 460 liter. Qua aandrijving gaat Kia voor een veeleer klassieke lay-out met een elektromotor van 204 pk die de vooras bedient. Omdat het platform de mogelijkheid biedt, komt er op termijn ook een krachtiger vierwielaangedreven versie.

Kia belooft een rijbereik tot 600 km wat opmerkelijk veel is binnen dit segment. Het geheim zit hem niet in een zuinige aandrijflijn, maar wel in een ruim berekende batterij met een capaciteit van iets meer dan 58 kWh. De eerste exemplaren van dit model staan pas in de herfst in de toonzalen. Op dit ogenblik zijn er nog geen exacte prijzen bekend. Het zou meegenomen zijn, mocht deze EV3 minder dan 40.000 euro kosten om zo in aanmerking te komen voor de EV-premie van 5.000 euro. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content