Hyundai toont compacte elektrische Inster

Alain De Jong

Hyundai breidt zijn elektrisch aanbod uit met de compacte Inster.

Het Koreaanse merk heeft al een degelijk gamma elektrische wagens met de Ioniq 5 en 6 en de Kona Electric. Binnenkort wordt dat elektrisch aanbod onderaan uitgebreid met een nieuw compact model. Dat is de Inster en die wordt voorgesteld op de Zuid-Koreaanse Busan International Mobility Show eind van deze maand.

Intussen werd al een teaserbeeld getoond van de Inster die volgens Hyundai ‘nieuwe standaarden zal zetten op vlak van reikwijdte, technologie, veiligheid en verwachtingen in deze klasse.’ Dat klinkt allemaal mooi. Compleet nieuw is dit model echter niet. Het blijkt afgeleid van de Hyundai Casper die al op verschillende markten wordt verkocht, maar dan in een versie met een klassieke verbrandingsmotor. In sommige landen zal trouwens ook de EV-variant gewoon als Casper opduiken.

Betaalbare EV

Daarmee is het grootste mysterie rond de Inster al verdwenen. We weten dat het om een circa 3,5 meter lange crossover met vijf deuren gaat. Uiterlijk vallen vooral de ronde, laaggeplaatste lichtblokken op die de wagen met enige offroad-allures een eigen karakter geven.

De Hyundai Inster wordt een concurrent van onder andere de Dacia Spring en de aangekondigde Volkswagen ID.2 in het nieuwe segment van compacte, betaalbare EV’s met een prijskaartje van om en bij de 20.000 euro. De Inster komt nog dit jaar op de markt. Meer informatie over de technische specificaties, het rijbereik en de Belgische lancering en prijzen volgen. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content