Hyundai met Genesis naar Le Mans

Alain De Jong

Hyundai slaat voor zijn raceprogramma een nieuwe weg in. Het kiest voor het wereldkampioenschap endurance (WEC) en dat kan het einde van het rally-avontuur betekenen.

Het wereldkampioenschap endurance kent een glorieperiode met de deelname van meer en meer constructeurs. Naast Alpine, Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, Porsche en Toyota vervoegt nu ook Hyundai het rijtje vanaf 2026. Dat gebeurt onder de vlag van het luxueuze submerk Genesis.

Verdere details volgen, maar duidelijk is dat de Koreaanse autogroep een nieuwe uitdaging zoekt na zijn rally-avontuur dat al twee wereldtitels bij de constructeurs opleverde. Onze landgenoot Thierry Neuville voert met zijn i20 N momenteel de tussenstand aan van het wereldkampioenschap rally. Hij kan dit jaar eindelijk een eerste rijderstitel aan het palmares toevoegen.

Le Mans

Wat het WEC-programma betreft, dromen de Koreanen van een zege met hun Genesis LMDh in de 24 Uren van Le Mans. Dat blijft een van de grootste klassiekers in de autosport en die kreeg de jongste jaren nog meer uitstraling door de aanwezigheid van veel fabrieksteams.

Meer duidelijkheid over dit project komt er wellicht de volgende maanden. Net als een beslissing over de toekomst van het rallyteam met Thierry Neuville. Dat zou door deze nieuwe wending opgedoekt kunnen worden na 2025. Dat kan meteen het einde van de rallycarrière van onze landgenoot betekenen als hij tegen dan geen zitje in een ander fabrieksteam vindt.   

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content