Hongqi breidt aanbod uit met elektrische EH7

Alain De Jong

Deze elegante elektrische berline is 619 pk sterk en heeft een rijbereik van 700 kilometer.

De tsunami aan nieuwe Chinese modellen met een elektrische aandrijving blijft onze markt overspoelen. Een opgemerkte nieuwkomer is Hongqi, een Chinees merk dat dit jaar meteen zijn debuut maakte in het premium segment met de E-HS9, een imposante SUV met een eerder bekend voorkomen. Er is inderdaad een gelijkenis te bespeuren met de Rolls-Royce Cullinan, maar dat is eigenlijk geen toeval aangezien de nieuwe huisdesigner Giles Taylor voorheen bij het Britse prestigemerk aan de slag was.

Naast de zeer exclusieve E-HS9, breidt Hongqi zijn aanbod op onze markt verder uit met de EH7, een elektrische berline die zich als concurrent van onder andere de BMW i5 en de Mercedes EQE in het premium segment positioneert. De Hongqi EH7 is 4,98 meter lang en wordt aangeboden in een versie met achterwielaangedrijving (met één motor) en een batterij van 85 kWh of vierwielaandrijving met dubbele elektromotor en een batterij van 111 kWh, die een rijbereik van liefst 700 kilometer garandeert. Die laatste is meteen de topversie die beschikt over een systeemvermogen van 619 pk. Daarmee lukt de spurt van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden.

Hedin Automotive staat in voor de verdeling van Hongqi in ons land. De nieuwe EH7 wordt de volgende maanden in de showrooms verwacht, waar hij weldra ook het gezelschap krijgt van de EHS7, een compactere cross-over. Op de Belgische prijzen is het nog even wachten.

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content