Goedkope MG Windsor EV krijgt levenslange garantie maar…

Alain De Jong

De Chinese crossover kost in India amper 11.000 euro, maar je betaalt extra voor elke gereden kilometer. Is dit het concept van de toekomst?

De Chinese autogroep SAIC heeft tal van merken in portefeuille die wereldwijd verkocht worden. In het aanbod zitten uiteraard elektrische modellen, op onze markt gecommercialiseerd onder het label van MG. MG lanceert nu een zeer aantrekkelijk geprijsde crossover met een levenslange garantie op de accu.

Is dit een fabeltje te mooi om waar te zijn? Of een concept van de toekomst? De basis van deze wagen is de Baojun Cloud met een elektromotor van 136 pk en een batterij van 38 kWh. Die verzekert een rijbereik van 330 km. De auto komt in India na een lichte restyling op de markt als MG Windsor EV voor net geen 11.000 euro in onze munt. Meestal krijg je op een elektrische auto een degelijke garantie op de batterij. Die loopt van 6 tot 10 jaar. Logisch want het vervangen van een defecte accu kost bijna evenveel als een nieuwe wagen. Daarom is een levenslange garantie op de accu zeker een interessante troef, die natuurlijk waargemaakt moet worden.

Kilometerkost

Uiteraard gaat de zon niet voor niets op en zo rekent MG de eigenaars van een Windsor EV een gebruikskost aan om dit concept te financieren. Die bedraagt ongeveer 0,04 euro per gereden kilometer. Wie dus afgerond 10.000 km per jaar rijdt, betaalt zo’n 400 euro aan kilometerkosten, wat een zeer redelijke deal is. Voorlopig geldt dit aanbod enkel op de Indische markt, maar het concept kan natuurlijk even succesvol zijn in andere regio’s. Ook bij ons.

Noteer dat vroeger ook andere merken (o.a. Renault) een huurformule op de batterij van hun EV’s aanboden om de aankoopprijs te verminderen en zo altijd een optimale accu te garanderen voor de gebruikers. Dit concept is nu nog vrij ongewoon. Maar het heeft zeker potentieel om elektrisch rijden toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content