Ford Nugget groeit

Ford toont op het caravansalon in Düsseldorf de verlengde versie van de Nugget.
Gert Verhoeven

Ford doet het goed op de bedrijfswagenmarkt en de bestelwagens worden voorzien van interessante en diverse motorisaties. Om dat succes te bestendigen, lanceert de constructeur nu een ruim bemeten kampeerversie, de Nugget.

Deze tot kampeerwagen omgebouwde bestelwagen biedt alle comfort. De ombouw besteedde Ford uit aan Westfalia, een specialist die al kampeerwagens ontwikkelde voor Volkswagen en Mercedes. De constructeur biedt voortaan ook een grotere kampeerversie gebaseerd op de verlengde L2-versie van de Transit Custom bestelwagen. Door de langere wielbasis ontstaat extra leefruimte in de zwerfwagen. De klant kan die ruimte naar wens invullen. Bijvoorbeeld door de kookhoek te vergroten met extra kasten. Of in de L2-versie een toilet integreren. Dit is leuk voor de meer avontuurlijke reiziger, want op die manier laat je makkelijker de bewoonde wereld achter je.

Onder de motorkap van deze kampeerwagen biedt Ford de keuze tussen een tweeliter dieselmotor (EcoBlue) met 170 pk of een plug-inhybride oplossing. Die laatste levert een systeemvermogen van een forse 233 pk. Het systeem bestaat uit een 2.5 liter grote benzinemotor in combinatie met een elektromotor die stroom puurt uit een batterij met een capaciteit van 11,8 kWh.

De Nugget is ook beschikbaar met vierwielaandrijving. Hij wordt voor het eerst getoond op het kampeersalon van Düsseldorf van 30 augustus tot 8 september. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content