DS toont prachtige SM Tribute

Alain De Jong

DS Automobiles viert zijn tienjarig bestaan met een fraai eerbetoon aan de majestueuze en oersnelle SM.

Veel automerken brengen tegenwoordig een moderne interpretatie van een klassieker en dat levert vaak mooie creaties. Dat geldt ook voor de SM Tribute van DS Automobiles, het premium zustermerk van Citroën in de groep Stellantis. Deze conceptcar brengt een mooi eerbetoon aan één van de meest indrukwekkende wagens uit de geschiedenis van Citroën: de SM.

De letters staan voor Sport Maserati en verwijzen naar de sportieve prestaties van de premium berline waar een zeer potente krachtbron van het Italiaanse merk onder de motorkap zat. De Citroën SM was razendsnel en daarom veel moeilijker te temmen dan het basismodel DS, waarvan hij was afgeleid.

De SM Tribute heeft uiterlijk veel moderne kenmerken zoals de ledstroken, maar brengt tegelijk klassieke stijlelementen van het originele model, zoals de doorlopende lichtblok vooraan, de lange neuspartij, de lage koetswerklijn, de grote glaspartij achteraan of gedeeltelijk afgedekte achterwielen. Het resultaat oogt prachtig nostalgisch, maar jammer genoeg zal het bij deze ene conceptcar blijven. DS Automobiles liet al weten dat er geen productieplannen zijn voor een nieuwe SM. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content