Defender dient het Rode Kruis 

De Land Rover Defender helpt het Rode Kruis al 70 jaar bij de meest complexe humanitaire opdrachten.
Gert Verhoeven

Land Rover onderhoudt een duurzame relatie met het Rode Kruis. De ngo heeft vaak nood aan degelijke terreinwagens voor humanitaire opdrachten in de meest onherbergzame regio’s ter wereld.

De samenwerking tussen Land Rover en de Britse afdeling van het Rode Kruis is één van de langstlopende partnerships ter wereld. Precies zeventig jaar geleden (1954) stelde Land Rover voor het eerst een Series 1 – de voorloper van de legendarische Defender – ter beschikking van het Britse Rode Kruis. Dit voertuig werd ingezet als mobiele apotheek op afgelegen en moeilijk bereikbare locaties. Het Defender-project loopt inmiddels in 50 landen. 

Vandaag viert de Britse terreinwagenconstructeur dit historisch moment met een nieuw samenwerkingsproject in het Italiaanse Solferino. Dit is de plek waar precies 160 jaar geleden de aanzet werd gegeven voor de oprichting van het Rode Kruis naar aanleiding van de Slag bij Solferino. Land Rover schenkt het Italiaanse Rode kruis een Defender 130 uitgerust met satellietcommunicatie. Die kan de communicatie herstellen of garanderen in afgelegen gebieden na bijvoorbeeld milieurampen zoals zware overstromingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content