De primeurs op de Zoute GP 

Polestar toont op de Zoute GP de BST Concept.
Gert Verhoeven

Van 3 tot 6 oktober vormt Knokke het decor voor de vijftiende editie van de Zoute Grand Prix. Naast de klassieke oldtimerrally en de vermaarde Bonhamsveiling verdringen topmerken elkaar om er exclusieve modellen voor te stellen.

De nieuwigheden zijn te zien in het strandpaviljoen op het strand voor het Albertplein in Knokke. Een van de blikvangers wordt de Polestar BST Concept die er zijn Europese première viert. Het gaat om een zuiver elektrische sportwagen die bewijst dat een emissieloze aandrijving hand in hand gaat met zogenaamde high performances. Deze conceptwagen stond al op het Goodwood Festival of Speed en geeft aan dat de Zoute GP een vaste waarde is op de Europese automotive-agenda.

In dezelfde categorie heeft Rimac ook een Europese primeur met de Nevera Time Attack. Deze elektrische hypercar levert 1.914 pk en spurt in minder dan 2 tellen van 0 tot 100 km/u. Lamborghini is van de partij met de Urus SE die voor het eerst op Belgische bodem staat. Dat geldt ook voor de Bentley Flying Spur en de Land Rover Defender OCTA.

In totaal maken er 17 autoconstructeurs hun opwachting waaronder BMW, McLaren, Mercedes, Ferrari en Audi. Porsche is er ook van de partij en exposeert 4 modellen waaronder de gloednieuwe 911, de jongste Taycan en de Panamera. De elektrische Macan blijkt niet exclusief genoeg voor het strandpaviljoen en krijgt een plek op de Car Boulevard op de Zeedijk van Knokke. Daar staan nog meer nieuwe wagens in het publieke gedeelte dat zonder ticket voor iedereen toegankelijk is. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content