Dacia Sandrider klaar voor Dakar

Alain De Jong

Dacia duikt met de Sandrider de woestijn in en gaat op jacht naar de zege in de Dakar Rally.

Budgetmerk Dacia werkt aan zijn imago en zoekt naar een avontuurlijk tintje door deelname aan rallyraids. De ambities zijn niet gering want de Frans-Roemeense constructeur wil in 2025 meteen de befaamde Dakar Rally winnen met de Sandrider. Daarvoor werden enkele toprijders aangetrokken: vijfvoudig Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah, negenvoudig WRC-kampioen Sebastien Loeb en Cristina Gutiérrez Herrero gaan de buggy door de woestijn jagen.

De Sandrider is uiterlijk geïnspireerd op de Manifesto Concept en komt uit in de klasse Ultimate T1+. De ruige buggy is 4,14 meter lang, beschikt over vierwielaandrijving en werd voorzien van een 360 pk sterke 3-liter V6-benzinemotor gekoppeld aan een sequentiële zesversnellingsbak. Het ervaren team van Prodrive zorgt voor de ontwikkeling, voorbereiding en assistentie tijdens de races.

Na een uitgebreid testprogramma maakt de Dacia Sandrider in oktober 2024 zijn officieel debuut in de Rally van Marokko. Dit is de laatste test voor de Dakar Rally die in januari 2025 in Saoedi-Arabië wordt verreden. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content