Circuit Zolder gaat elektrisch

Volgend weekend is wellicht de Tesla Cybertruck te zien op het circuit van Zolder.
Gert Verhoeven

Op 18, 19 en 20 oktober vinden op en rond het circuit van Zolder de Fleet EV Experience Days plaats. Met dit evenement wil de Limburgse omloop tonen dat een autocircuit anno 2024 oog heeft voor de vergroening van het autolandschap.

Het is de bedoeling dat de bezoekers er testritten kunnen maken met elektrische voertuigen. Dat gebeurt zowel op het circuit (aan een gezapig tempo) als op de openbare weg in de buurt. Zolder verwacht 144 elektrische wagens van 29 verschillende merken. Naast 100 % elektrische voertuigen zijn er ook modellen met een plug-inhybride aandrijflijn of gewoon op benzine. Er is verder aandacht voor e-steps, e-bikes en microcars.

Hoewel het evenement wordt georganiseerd door FleetTV dat zich vooral op een B2B-publiek richt, zijn gewone consumenten welkom. Alle bezoekers – ook de professionals uit de leasingsector – moeten zich vooraf via de website van circuit Zolder inschrijven en kunnen een testrit boeken. Een dagticket kost 10 euro per persoon, gezinnen betalen een familietarief van 20 euro en parkeren kost 5 euro extra. Het ziet er naar uit dat de Tesla Cybertruck hier voor het eerst in België te zien is .

In het verleden werden er al groene auto-events georganiseerd op het Limburgse circuit. In 2010 kwam er de Clean Week met ecologische auto’s op en rond het circuit. Destijds stonde de plug-inhybride Chevrolet Volt er als Belgische primeur. Het animo bij het publiek bleef toen zeer beperkt en ook de constructeurs die de eerste jaren kosten noch moeite spaarden om zelfs conceptwagens naar Limburg te halen, haakten af. De organisatoren hopen dat de markt nu wel rijp is voor een dergelijk evenement. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content