Chery is geland

De Limbugse dealer zet de samenwerking met Stellantis stop en gaat Chinese Chery-producten verkopen.
Gert Verhoeven

De Chinese autogigant Chery zet voet aan wal in ons land. De constructeur heeft merken als Omoda en Jaecoo in portefeuille en werkt aan een dealernet voor de Belgische markt.

Omdat steeds meer Chinese merken hun modellen ook in Europa willen verkopen, zoeken ze een structuur om dat te doen. De uitbouw van een volwaardig dealernet is de achilleshiel van heel wat van deze nieuwkomers. Er zijn al flink wat producten die op technisch vlak erg degelijk uitvallen en Omoda is daar geen uitzondering op.

Eén van hun modellen, de Omoda 5, is een midsize SUV aangedreven door een compacte turbomotor in combinatie met een automatische versnellingsbak. Zowel het design, de afwerking als het rijgedrag en comfort staan op een niveau dat kan wedijveren met Koreaanse en Japanse modellen. Met Omoda en Jaecoo wil Chery straks ook elektrisch aangedreven auto’s commercialiseren. 

Limburgse dealer

De Chinese groep gaat nu al in zee met Pagnotta. Dit is een grote garage in Limburg die tot voor kort voornamelijk Italiaanse merken van de Stellantis-groep (Fiat, Alfa, …) verkocht. Voortaan staan er Omoda’s, Jaecoo’s en straks ook Exlantix-modellen in de showroom. Als deze merken behoren tot de groep Chery, één van de grootste autoconstructeurs in China.

Deze speler koestert sterke ambities. Tegen eind dit jaar zouden er tien verkooppunten moeten zijn op Belgische bodem en tegen 2025 zou dat aantal verdubbelen. Het ziet er ook naar uit dat Chery voertuigen wil bouwen op Europese bodem (wellicht Spanje) om potentiële Europese importheffingen op Chinese voertuigen te ontlopen. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content