Brabus Rocket GTS is snelle shooting brake

Alain De Jong

Tuner Brabus toverde de Mercedes SL om tot een razendsnelle en verrassend functionele GT.

In het segment van wagens met een exclusieve transformatie heeft de Duitse tuner Brabus een zeer sterke reputatie. Die wordt bevestigd met de indrukwekkende Brabus Rocket GTS. De bolide is volgens het bedrijf een ‘hyper gran turismo shooting brake’. Op basis van de open Mercedes AMG-SL werd namelijk een ranke sportwagen met achterbouw ontwikkeld die een stuk ruiger en functioneler is dan het originele model.

De Brabus Rocket GTS is een 2+2 shooting brake met een achterklep. Die is net als de rest van het koetswerk uit zeer lichte en erg dure koolstofvezel opgetrokken. De ruime koffer blijkt handig tijdens een reisje, zeker als je over een op maat gemaakte tassenset beschikt die er perfect in past. Het koetswerk is voorzien van verbrede wielkasten, extra koelsleuven en het nodige spoilerwerk, terwijl gesmede Platinium Edition-velgen met aerodiscs het sportieve plaatje compleet maken.

1.000 pk

Ook onder de motorkap kreeg de Brabus Rocket GTS een upgrade. Zo werd de cilinderinhoud van de V8 biturbo benzinemotor van 4 naar 4,5 liter gebracht. Ook de turboladers werden een maatje groter. Met de elektrische ondersteuning resulteert dat in een systeemvermogen van 1.000 pk en een maximumkoppel van 1.820 Nm, dat elektronisch tot 1.620 Nm is beperkt om de aandrijving te sparen. Deze cavalerie laat een spurt van 0 naar 100 km/u toe in 2,6 seconden. De kaap van 200 km/u wordt na 9,6 tellen bereikt en de topsnelheid bedraagt 317 km/u.

Brabus start binnenkort met de productie van een beperkte reeks van deze imposante Rocket GTS. Op de prijs is het nog even wachten, maar geïnteresseerden kunnen nu al een optie nemen op een exemplaar.

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content