Bonhams onthult eerste veilingitems Zoute GP

Het design van dit MG B-koetswerk is van de hand van Belg Jaques Coune.
Gert Verhoeven

Bonhams organiseert voor de twaalfde keer een veiling als onderdeel van het grote oldtimerevenement in Knokke. Vorig jaar werd er een Ferrari 250 GT (1969) geveild voor 4,2 miljoen euro.  

De editie 2024 (6 oktober) in een paviljoen op het Albertstrand brengt enkele klassiekers met een Belgische link. Een van de smaakmakers van de veiling wordt ongetwijfeld de Porsche 550RS Spyder uit 1956, geleverd door D’Ieteren. Dit is een voormalige Equipe Nationale Belge-racewagen is waar Belgische piloten mee aantraden in veel wedstrijden. Een voorzichtige schatting van het veilinghuis Bonhams gaat richting 3,5 tot 4,5 miljoen.

Verder wordt een Ferrari 340 America Touring Berlinetta (1951) verwacht met een waarde tussen 3 en 4 miljoen. Er gaat ook een Aston Martin DB4 Works Prototype DP2155 (1959) onder de hamer, net als een rode Mercedes SLR McLaren Stirling Moss en een vooroorlogse Bugatti Type 35 GP (1926). De Belgische toets vinden we verder terug in de MGB Berlinetta. Het koetswerk komt van de Belgische ontwerper Jaques Coune. Typerend zijn de transparante kappen over de koplampen in de stijl van een Jaguar E. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content