BMW Motorrad investeert in jonge technici

BMW stelt voortaan ook motoren ter beschikking van technische scholen.
Gert Verhoeven

BMW voorziet technische scholen van de nieuwste generatie BMW-motorfietsen. De constructeur wil zo de kwaliteit en de ervaring van de werkplaatsen opkrikken want zowel auto- als motortechnici blijven een knelpuntberoep.  

BMW heeft een traditie in het schenken van didactisch materiaal aan scholen die de volgende generaties monteurs opleiden. Naarmate auto’s en motoren gesofisticeerder worden – meer elektronica – vergen die vervoersmiddelen ook aangepaste skills in de werkplaats. Om jongeren te motiveren om te kiezen voor deze jobs, steunt BMW al langer scholen door voertuigen ter beschikking te stellen. Zo kunnen in de leslokalen nieuwe technologieën in de praktijk worden getoond. Studenten leren ook omgaan met hedendaagse digitale diagnosetechnieken.

Een reden waarom vele aspirant-monteurs niet kiezen voor dit beroep is omdat de opleiding soms meer lijkt op een cursus in oude ambachten dan in hedendaagse mobiliteitstechnologie. BMW plukt natuurlijk ook de vruchten van de samenwerking door via stages jonge, enthousiaste technici zijn dealernet binnen te loodsen. Hetzelfde succesrecept wil BMW nu ook toepassen met de Motorrad-divisie. Die doneert 6 gloednieuwe BMW-motorfietsen met een totale waarde van ongeveer 100.000 euro aan technische scholen. Die liggen in Luik en Ukkel en in Vlaanderen zijn Thomas More in Sint-Katelijne-Waver en het Scheppersinstituut in Wetteren uitverkoren. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content