Bentley brengt nieuwe Continental GT Speed

Alain De Jong

De vierde generatie van de exclusieve coupé krijgt een bijzonder krachtige plug-inhybride aandrijving en kan ook zuiver elektrisch rijden.

Met de Bentley Continental GT Speed raakte het Brits-Duitse merk definitief zijn oubollig imago kwijt. De nieuwe generatie van de sportieve en exclusieve coupé ondergaat weer belangrijke wijzigingen. Niet zozeer op vlak van design want de typische ranke koetswerklijn met de brede schouders blijft. Daarop werden alleen retouches aangebracht – zoals nieuwe lichtblokken – die het nieuwe model meteen herkenbaar maken. Ook achteraan duiken nieuwe lichtblokken en uitlaatpijpen op, terwijl er weer veel nieuwe velgdesigns en laktinten verkrijgbaar zijn.

Krachtig en duurzaam

Belangrijker nieuws is er te melden over de aandrijflijn. De iconische W12-motor maakt helemaal in de tijdsgeest plaats voor een 4 liter V8 met een plug-inhybride ondersteuning. Dat lijkt een stapje terug, maar als je weet dat het systeemvermogen 728 pk met 1.000 Nm koppel bedraagt, is het duidelijk dat de Bentley Continental GT Speed niets aan potentieel inboet. Getuige daarvan de sprint van stilstand tot 100 km/u in 3,3 seconden. Even interessant is dat je met de accu van 25,9 kWh tot 80 km puur elektrisch kan rijden. Zo koppelt deze sportieve coupé topprestaties mooi aan duurzaamheid.

Het blijft dus nog altijd heerlijk rijden in de Bentley Continental GT Speed, waarvan ook het interieur een update kreeg met aangepaste stoelen en lichte wijzigingen aan de lay-out van het dashboard en de bedieningselementen. Met vier zitplaatsen en een ruime koffer is deze coupé met standaard luchtvering een snelle en exclusieve gezinswagen, best geschikt voor een tripje naar mondaine oorden als Knokke of Nice. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content