Belgium Auto Show verhuist naar Gent

Alain De Jong

In het voorjaar krijgen liefhebbers een tweede autoshow in ons land.

De Brussel Motor Show – bij het publiek beter bekend als het Autosalon – ging vorig jaar niet door wegens een gebrek aan belangstelling van de automerken. Toen sprong de Nederlandse promotor 402 Automotive in de bres en lanceerde in Brussels Expo de eerste editie van de Brussels Auto Show. Dat werd een kleinschaliger evenement waar spektakel en beleving een belangrijke rol kregen. Gesterkt door het relatieve succes van deze eerste editie kondigden de organisatoren al snel aan dat ze in januari 2025 weer naar de Heizel zouden komen.

Alles leek in kannen en kruiken tot Febiac enkele weken geleden liet weten ook zijn eigen autosalon weer in de klassieke periode in januari te organiseren. Vreemd, want de Brussels Auto Show van 402 Automotive stond dan al geprogrammeerd op de kalender… Intussen maakten beide organisatoren een akkoord.

De Brussel Motor Show vindt plaats van 10 tot 19 januari 2025 in Brussels Expo. 402 Automotive doopte zijn evenement om tot Belgium Auto Show en verhuist naar Flanders Expo in Gent in het weekend van 7 tot 9 maart 2025. Publiekstrekkers zijn hier de car catwalk en de indoor action arena waar onder meer driftshows komen. Op deze manier worden de Belgische autofans in het voorjaar van 2025 verwend met twee autoshows.   

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content