Ariel E-Nomad als elektrische buggy

Alain De Jong

Ook Ariel zet de elektrificatie in met de E-Nomad die zich schoon en geluidloos naast de gebaande paden beweegt.

Ariel is een klein Brits automerk dat heel spartaanse maar zeer performante sportwagens bouwt. De Atom 4 is eigenlijk een grote gokart en de Nomad een buggy die overal doorheen ploegt. Die laatste krijgt nu een elektrische versie. Ariel onthulde een prototype van de E-Nomad die binnenkort in productie gaat.

De bekende Ford-benzinemotor is vervangen door een op de achteras gemonteerde elektromotor die 286 pk en 490 Nm levert. De buggy heeft een accupakket van 41 kWh dat een rijbereik van 240 kilometer garandeert. De Ariel E-Nomad weegt 896 kilogram of slechts 46 kg meer dan de originele Nomad met verbrandingsmotor. Dat relatief lage gewicht komt er dankzij een nieuw licht en gestroomlijnd koetswerk uit biocomposiet materialen.

De spurtcapaciteiten blijven indrukwekkend met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,5 seconden. Fun verzekerd aan boord van de Ariel E-Nomad die voortaan schoon en geluidsarm over het terrein kan razen. Meer specificaties en prijzen volgen in het zicht van de lancering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content