Alpine A390 wordt snelle elektrische fastback

Alain De Jong

Het sportieve merk van Renault lanceert binnenkort een tweede model. Een conceptwagen ervan wordt volgende maand in Parijs onthuld.

De fraaie Alpine A290 – gebaseerd op de Renault 5 E-Tech van het moederhuis – is al in productie. Weldra breidt het sportieve Franse merk zijn aanbod verder uit met de A390. Daarvan is nu een eerste beeld vrijgegeven waarop het silhouet te zien is.

Dit keer wordt het blijkbaar geen kopie van een bestaand Renault-model overgoten met een sportief sausje maar een volledig eigen creatie met een sterk aflopende daklijn. Zeg maar een snelle elektrische fastback met GT-allures. Meer nieuws en specificaties worden verwacht op het Autosalon van Parijs in oktober. Daar pakt Alpine uit met de A390_ β, een conceptwagen die zeer nauw aanleunt bij het latere productiemodel. Dat komt er in de loop van 2025.

Wellicht maakt de Alpine A390 gebruik van het CMF-EV platform dat we al kennen van de Renault Megane E-Tech. De groep gaat dit voor verschillende nieuwe elektrische modellen gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content