AC Cobra GT krijgt nu ook dak

Alain De Jong

De iconische roadster is nu ook verkrijgbaar als coupé.

AC Cars bracht vorig jaar een nieuwe versie uit van de Cobra, net als het legendarische, originele model een roadster met een potente V8. Gezien het onmiddellijke succes besloot de Britse constructeur ook een variant met een dak te lanceren. Die moet door zijn ruimere gebruiksmogelijkheden en extra comfort een breder publiek aanspreken.

Dit is dus eigenlijk een totaal nieuwe variant van de Cobra. Het originele model was altijd een open roadster, uitgezonderd enkele racewagens die een dak kregen. Het resultaat is alleszins geslaagd, want de AC Cobra GT Coupé zier er nog altijd zeer rank, sportief en tegelijk elegant uit.

Tot 810 pk

Het technisch concept van de coupé is identiek aan dat van de roadster met een 5.0 liter V8 van Ford die zijn power naar de achterwielen sluist. Het basismodel produceert al 456 pk. Voor kopers die nog meer pit in hun bolide willen, monteert AC Cobra met plezier een compressor waarmee het vermogen klimt naar 730 pk. Voor de diehards komt er nog een ‘Clubsport Edition’ aan met maar liefst 810 pk.

Dit wordt een speciale reeks van slechts 99 stuks. Een leuk, potent hebbeding voor autoliefhebbers die er wel 325.000 pond of ruim 380.000 euro voor moeten neertellen. Wellicht worden de eerste exemplaren van de AC Cobra GT Coupé tegen de jaarwisseling geleverd. Een ideaal cadeau voor onder de kerstboom?

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content