Koude Oorlog Koude Oorlog 5 fascinerende weetjes over het Witte Huis Het Witte Huis is een van de bekendste gebouwen ter wereld, maar het zit vol verrassende feiten die veel mensen niet kennen. Ontdek vijf fascinerende weetjes over de residentie van de Amerikaanse president.
Koude Oorlog Koude Oorlog Hoe acteur Ronald Reagan de verkiezingen won van zittend president Jimmy Carter In zijn biografie plaatst historicus H.W. Brands Ronald Reagan naast Franklin Roosevelt als een van de meest bepalende presidenten uit de vorige eeuw. Ook de manier waarop beiden verkozen werden, toont parallellen.
Koude Oorlog Koude Oorlog Van Sputnik tot maanlanding: de ‘space race’ tussen de VS en de Sovjet-Unie Op 20 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. Zijn beroemde woorden ‘A small step for a man, but a giant leap for mankind’ gingen de geschiedenis in. De drie astronauten van Apollo 11 – Neil Armstrong, Edwin ‘Buzz’ Aldrin en Michael Collins – keerden ook heelhuids terug naar de aarde. De Amerikanen hadden als eersten voet op de maan gezet en zo ‘won’ de VS de ruimtewedloop die tegen de achtergrond van de Koude Oorlog plaatsvond.
Geschiedenis Geschiedenis Max Hastings' indringende geschiedenis van 30 jaar oorlog in Vietnam Van de vele oorlogen sinds het eind van de Tweede Wereldoorlog is die in Vietnam nog altijd een van de belangrijkste. Maar waarom, zo vraagt oorlogsverslaggever Max Hastings zich in zijn nieuwe boek af, hebben de Amerikanen er zo weinig lessen uit getrokken?
Geschiedenis Geschiedenis Het napalmmeisje als politieke pion: 'Als ik niet meewerkte, gingen mijn ouders de gevangenis in, of erger' De foto waarop een meisje wanhopig en naakt wegrent voor de vlammen van napalmbommen is wereldberoemd. Minder bekend is wat er volgde voor het kind, de Vietnamese Kim Phuc Phan Thi. In Het Napalmmeisje vertelt ze haar verhaal. Knack brengt u een passage over hoe ze tien jaar na de foto ingeschakeld werd als politieke pion: 'Westerse journalisten vroegen me het hemd van het lijf.'
Wereldoorlog II Wereldoorlog II De Zuid-Amerikaanse ballingschap van Auschwitz-arts Josef Mengele Reconstructie van de Zuid-Afrikaanse ballingschap van nazidokter Josef Mengele, Eerst als superman, later als een schichtige rat voortdurend op de vlucht
Boeken Boeken Het verpletterende geheim van 'la Belgique à papa': Wie vermoordde Julien Lahaut? Wie heeft de communistische voorman Julien Lahaut vermoord - vandaag 66 jaar geleden? En waarom? Omdat hij 'Vive la République!' riep? De laatste raadsels van deze jarenlang onopgehelderde misdaad zijn eindelijk opgehelderd. Reconstructie van de zoektocht naar een politiek monster van Loch Ness, met verbijsterende afloop.
Geschiedenis Geschiedenis 50 jaar einde Vietnamoorlog: drie decennia oorlog in beeld Met de verovering van Saigon op 30 april 1975 werd een eind gemaakt aan 30 jaar oorlog in Vietnam.