N-VA wil promotie assistente Didier Bellens aanvechten

© BELGA
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

N-VA pikt het niet dat Belgacom-CEO Didier Bellens zijn persoonlijke assistente Sandrine Nelissen Grade promoveerde naar een topfunctie. ‘Pure provocatie’. N-VA wil de benoeming aanvechten.

Op een moment dat hij op ramkoers ligt met de regering en zijn ontslag bij Belgacom in de lucht hangt, heeft Belgacomtopman Didier Bellens zijn persoonlijke assistente Sandrine Nelissen Grade totaal onverwacht gepromoveerd tot Vice President Public Affairs. In die topfunctie is haar voornaamste taak het onderhouden van de politieke relaties.

Assistente

Nelissen Grade (40) werkt sinds 2006 bij Belgacom en is al een tijdje de persoonlijke assistente van Bellens. Ze flankeerde haar baas onlangs nog toen die moest verschijnen in de commissie Infrastructuur, om zich er te verantwoorden voor een vastgoeddeal van Belgacom.

Bellens maakte haar promotie bekend nadat hij vrijdagochtend op het matje was geroepen bij minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS).

Aanvechten

Een brug te ver voor oppositiepartij N-VA, die de promotie van Nelissen Grade wil aanvechten. ‘Het is zeer vreemd dat Bellens zijn eigen mensen gaat promoveren op een moment dat hij zwaar onder vuur ligt en er sprake is van zijn ontslag,’ zei Kamerlid Peter Dedecker in het VTM-nieuws.

De partij gaat nu onderzoeken of het mogelijk is om de promotie van Nelissen Grade aan te vechten.

Gouden parachute

Het ziet er steeds meer naar uit dat Bellens komende donderdag van de regering te horen krijgt dat hij moet opstappen. De CEO heeft in dat geval in principe recht op een ontslagvergoeding van twee miljoen euro. De Morgen schrijft dat de advocaten van de overheid momenteel uitpluizen of ze daaraan kunnen ontsnappen.

Voor N-VA is alvast een ding zeker: de opvolging van Bellens moet duidelijk anders gebeuren. Dedecker: ‘Die oude manier van politieke benoemingen kan absoluut niet meer. We moeten echt kijken naar de kwaliteiten van de man of vrouw in kwestie en ook een hoorzitting in het parlement is nodig.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content