Maserati GranCabrio Folgore: elektrisch onder de blote hemel

Alain De Jong

De Italiaanse cabrio gaat aan de stekker en biedt daarmee snel en fluisterstil rijgenot met de haren in de wind.

Ook Maserati zet de elektrificatie in want van elk nieuw model komt er voortaan ook een batterij-aangedreven versie. Het achtervoegsel Folgore is overigens Italiaans voor bliksemschicht en blijft voorbehouden aan de elektrische varianten die voor de vonken op de weg moeten zorgen.

De Maserati GranCabrio Folgore is de open variant van de GranTurismo Folgore en geen complete verrassing aangezien er begin dit jaar al een dakloze versie met een klassieke verbrandingsmotor werd voorgesteld. Net als in de coupé is nu ook in de cabriolet met vier zitplaatsen de ronkende Nettuno 3 liter V6 ingeruild voor een elektrische aandrijving met drie motoren – een op de vooras en twee op de achteras – plus een accupakket van 92,5 kWh.

830 paardjes

Die combinatie is goed voor een systeemvermogen van 750 pk dat met een tijdelijke boost zelfs oploopt tot 830 pk. Daarmee spurt de GranCabrio Folgore ondanks zijn aanzienlijk gewicht van 2.340 kilogram, in amper 2,8 seconden van stilstand naar 100 km/u. De kaap van de 200 km/u haalt deze wagen in 9,1 tellen. De topsnelheid loopt op tot 290 km/u, met de haren wapperend in de rijwind. Indrukwekkend.

Noteer daarbij dat het rijbereik in theorie 449 kilometer (WLTP) bedraagt, maar dat haal je natuurlijk enkel als je deze Maserati rustig bestuurt, wat uiteraard aangewezen is op de openbare weg. Snel laden kan met een vermogen van 270 kW. Zo win je in vijf minuten 100 kilometer rijbereik en in 18 minuten springt de batterij van 20 naar 80 procent.

Snel ontbloot

Het vouwdak opent en sluit zich elektrisch in 14 seconden om onderweg snel van de zonnestralen te kunnen genieten. Verder kreeg de GranCabrio Folgore nog een luchtophanging om een goed compromis tussen comfort en rijdynamiek te verzekeren. De intelligente torque vectoring en de krachtige Brembo-remmen vormen een goede hulp bij een sportieve rijstijl.

Deze fraaie Maserati GranCabrio Folgore verschijnt nog dit jaar in de showrooms. Op de Belgische prijs is het nog even wachten, maar liefhebbers kunnen nu hun exemplaar al reserveren.

1/4

2/4

3/4

4/4

1/4

2/4

3/4

4/4

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content