Abarth viert 75 jaar in stijl

Alain De Jong

Abarth viert zijn 75ste verjaardag. Dit gebeurt met een beperkte reeks van een sportwagen op basis van de Alfa Romeo 4C: de Abarth Classiche 1300 OT

Het huidige Abarth-gamma is uitsluitend gebaseerd op de Fiat 500 van het moederhuis, waarvan een resem snelle en potente varianten werden afgeleid. Maar voor de 75ste verjaardag van het sportieve merk bij uitstek binnen de Stellantis Groep, mocht het iets meer zijn.

Daarom een eerbetoon aan de Fiat Abarth OT 1300 uit 1965, die indertijd veel overwinningen behaalde. Het wordt een zeer beperkte en dus uiterst exclusieve reeks van vijf sportwagens, die als technische basis de Alfa Romeo 4C gebruikt. Dat is geen onbekend terrein voor de Classiche-afdeling van Abarth die in 2021 al eens kwam met de Abarth 1000 SP, ook afgeleid van de 4C.

Origineel en snel

Ook dit keer ging de focus uit naar een uniek design van het koetswerk en het interieur. De technische basis van de Alfa Romeo 4C werd ongemoeid gelaten. Inclusief de centraal gemonteerde 1,7 liter turbobenzine, die via een gerobotiseerde transmissie 240 pk naar de achterwielen leidt. Die power zorgt bij de fraaie, compacte sportwagen voor denderende prestaties met een sprint van 0 naar 100 km/u in 4,5 seconden en een topsnelheid van 260 km/u.

De Abarth Classiche 1300 OT wordt een echt hebbeding voor de liefhebbers. Maar die zullen er snel bij moeten zijn om één van de vijf exemplaren in handen te krijgen. De prijs van deze wagen met een duidelijke verzamelwaarde is nog niet bekend.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content